جمعه , ۱۶ آذر ۱۴۰۳

اشاره تلویحی پژوهشکده بیمه به نقش دوره مدیریتی «سید محمد کریمی» در ایجاد مشکلات بیمه توسعه

گزارش پژوهشی «تدوین و اندازه گیری شاخص های ثبات مالی شرکت های بیمه ای در کشور» که چندی پیش از سوی پژوهشکده بیمه منتشر و در آن شرکت بیمه توسعه «ورشکسته» اعلام شده بود، پس از ارائه توضیحاتی از سایت این مرکز پژوهشی حذف و با اصلاحاتی بار دیگر منتشر شده است. آنچه شگفت آور است، این است که در گزارش اصلاح شده، «کافی نبودن نظارت های بیمه مرکزی» عامل قرار گرفتن این شرکت در معرض ریسک ورشکستگی اعلام شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری خرد و کلان، پیشتر در گزارشی نوشتیم که پژوهشکده بیمه به عنوان بازوی علمی بیمه مرکزی و نیز صنعت بیمه، به موضوع شاخص های ثبات مالی شرکت های بیمه پرداخته است.

در بخش «جمع بندی» گزارشی پژوهشی پیشین این پژوهشکده آمده بود: «یکی از مزایای شاخص ثبات مالی محاسبه شده این است که قابلیت آینده نگری دارد و می تواند به عنوان یک هشدار دهنده مالی عمل کند. به عنوان مثال سه سال قبل از ورشکستگی بیمه توسعه، شاخص ثبات مالی محاسبه شده برای این شرکت، وضعیت بحرانی آن را هشدار داده بود.»

همچنین در بخشی از این گزارش به صراحت آمده بود که «از نظر شورای عالی بیمه، این بیمه گر توانمند، ورشکسته اعلام شد.»

پس از انتشار این گزارش، از آنجا که گویا موضع رسمی شورای عالی بیمه درباره شرکت بیمه توسعه با آنچه توسط پژوهشکده اعلام شده بود تفاوت داشت، پژوهشکده تصمیم به اصلاح آن گرفت. آنچه در گزارش اصلاح شده نمایان است اما تنها موضع گیری جدید درباره علل مشکلات ایجاد شده برای بیمه توسعه نیست، بلکه پررنگ شدن نقش بیمه مرکزی در ایجاد این مشکلات نیز هست.

در این گزارش آمده است: «شرکت بیمه توسعه از بیمه گرانی است که بعد از آزادسازی نرخ های بیمه ای، به علت کافی نبودن نظارت های بیمه مرکزی، عملا در معرض ریسک ورشکستگی قرار گرفت…»

ماجرا زمانی جالب تر می شود که بدانیم این گزارش تلویحا به ایجاد مشکلات بیمه توسعه در دوره مدیریت «سید محمد کریمی» بر بیمه مرکزی اشاره دارد. گرچه برخی آزادسازی تعرفه ها در دوران مدیریت جواد فرشباف ماهریان را زیرساخت ایجاد مشکلات بیمه توسعه می دانند، اما بسیاری از کارشناسان صنعت بیمه معتقدند در شرایطی که سایر بیمه گران حتی با آزادسازی نرخ ها کنار آمده و به حیات بالنده خود ادامه دادند، این نظارت ناکافی بیمه مرکزی در دوره مدیریت کریمی بوده است که شرایط بیمه توسعه را به شکلی ناگوار بدل کرد.

اکنون گزارش پژوهشکده بیمه نیز فرضیه دوم را تقویت و اعلام می کند که نظارت های ناکافی بیمه مرکزی بر بیمه توسعه، در شرایطی که صنعت بیمه به تازگی آزادسازی تعرفه ها را تجربه می کرده است، این شرکت را در معرض ورشکستگی قرار داده است. آن زمان، درست با دوره رفتن جواد فرشباف از بیمه مرکزی و نشستن سید محمد کریمی بر صندلی آن مطابقت دارد.

اما اهمیت این گزاره در گزارش پژوهشکده بیمه زمانی بیشتر می شود که بدانیم «سید محمد کریمی» اکنون به عنوان یکی از گزینه های ریاست کل بیمه مرکزی در دولت جدید مطرح است.

حال می توان این پرسش را مطرح کرد که آیا گزارش پژوهشکده بیمه، در واقع پرده از یک راز نهفته در پرونده بیمه توسعه برداشته است؟ آیا این گزارش، نقش ضعف مدیریت بیمه مرکزی در دوره سید محمد کریمی را به دولت گوشزد کرده و در واقع هشداری درباره احتمال بروز حادثه ای مشابه در صنعت بیمه با مدیریت دوباره او داده است؟

 

بیمه توسعه ورشکسته شده است؟

 

کد خبر: 15024

این را نیز بررسی کنید

عوارض دریافتی از حق بیمه شخص ثالث چگونه هزینه شد؟ + جدول

در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، ردیفی تحت عنوان درآمد حاصل از اخذ عوارض …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *